JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Chefsadministratör Dnr 69-18

Arbetsuppgifter

Som chefsadministratör kommer du att direkt under domstolschefen (lagmannen) ha det övergripande ansvaret för administrativa frågor på domstolen. Du kommer att arbeta i nära samarbete med lagmannen och ingå i tingsrättens ledningsgrupp.

Du är chef för tingsättens administrativa enhet och får personalansvar för enhetens medarbetare. Den administrativa enheten ansvarar för personalfrågor, ekonomi, registratur, konkursärenden, service mot allmänhet, internservice, arkiv, IT och teknik, nämndemän, reception, vaktmästeri och vissa säkerhetsfrågor.

I ditt ansvar kommer att ingå övergripande personalfrågor såsom lönerevisioner, arbetsmiljö, rehabilitering, utbildning och rekrytering. Du har hand om tingsrättens ekonomi, vilket innebär budgetering, verksamhetsplanering, uppföljning och prognoser. Även utarbetande av olika planer är också en del av ditt arbete. Ansvar för exempelvis upphandlingar, lokalfrågor och avtalsfrågor ingår också i arbetsuppgifterna.


Kvalifikationer

Du bör ha högskoleutbildning eller motsvarande gärna med erfarenhet av personal- och eller ekonomiadministrativt arbete i arbetsledande ställning. Erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet är meriterande.

Vi söker dig som är serviceinriktad, analytisk och lyhörd. I ditt ledarskap ska du vara kommunikativ och tydlig samt ha god förmåga att skapa delaktighet och engagemang. Du är drivande och resultatinriktad. Eftersom arbetsuppgifterna innehåller flera olika ansvarområden måste du kunna hantera flera uppgifter samtidigt och både prioritera och delegera. Anställningen innebär stora krav vad gäller ansvarskänsla, helhetssyn, noggrannhet, integritet och omdöme. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid din personliga lämplighet


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
•Tingsrätten tillämpar vanligtvis provanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-04
Arbetsgivarens referensnummer: A753935
Ansök här


Kontakt

Christina Möller
Chefsadministratör
033-17 70 04
christina.moller@dom.se

Ove Lindström
Lagman
033-17 70 19
0733-32 80 93
ove.lindstrom@dom.se

Karin Torle (Saco-S)
Rådman
033-17 70 40
karin.torle@dom.se

Cajsa Pierrou
ST inom Sveriges Domstolar
0704-655779
cajsa.pierrou@telia.com


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Borås tingsrätt

Borås tingsrätt är belägen i det vackra Rådhuset mitt i centrala Borås, med nära och bra kommunikationer till bl a Göteborg. Tingsrätten har ett fyrtiotal anställda och handlägger brottmål, tvistemål, domstolsärenden och konkurser. Tingsrättens domkrets omfattar Bollebygd, Borås, Mark, Svenljunga, Tranemo, och Ulricehamns kommuner