JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Föredragande jurist med beredningsansvar

Arbetsuppgifter

Som föredragande jurist med beredningsansvar ansvarar du för beredningen av utvalda måltyper inför avgörande. Inledningsvis kommer du att arbeta med beredning av psykia-trimål. Du kommer att på eget ansvar fatta beslut om olika beredningsåtgärder i psykiatrimålen och du arbetar tillsammans med domstolshandläggarna i domstolens psykiatrihandläggargrupp. Du ansvarar för att ta fram enhetliga och effektiva rutiner för beredningen av dessa mål. På sikt kan det komma att bli aktuellt att också arbeta med beredningen av fler måltyper inom domstolen.

Vi erbjuder dig ett viktigt arbete med kvalificerade juridiska arbetsuppgifter inom de rättsområden som är aktuella på domstolen, inledningsvis psykiatrimål. Vi erbjuder också goda möjligheter till individuell kompetensutveckling genom Domstolsakademins kurser och genom våra egna interna utbildningar som hålls på domstolen. Du har dessutom möjlighet att delta i olika arbetsgrupper på domstolen för att utveckla verksamheten och det kan också bli aktuellt att delta i remissarbete.


Kvalifikationer

Du har juristexamen och notariemeritering eller avslutar din notarietjänstgöring under våren 2018. Vi söker dig som är en skicklig jurist med mycket goda juridiska kunskaper och som har ett driv att föra ditt arbete framåt. Har du erfarenhet av mål enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård och lagen om rättspsykiatrisk vård kan det vara särskilt meriterande likaså erfarenhet av projektledningsarbete och utvecklingsarbete.

Du är ansvarsfull och du månar om kvalitén och effektiviteten i ditt arbete. På ett pedagogiskt sätt entusiasmerar och involverar du andra och du tycker om att dela med dig av dina kunskaper. Vi värdesätter att du är noggrann, engagerad och har ett mycket gott omdöme. Under arbetstoppar och tidsfrister har du mycket god förmåga att prioritera. Du tycker om och har lätt för att samarbeta samtidigt som du har en mycket hög kapacitet att arbeta självständigt.

Du kommer, i vart fall inledningsvis, att vara placerad på avdelning 3 som är en av domstolens avdelningar som handlägger psykiatrimål.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidareanställning (som inleds med sex månaders provanställning)
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Antal platser: 1
En

Lön: Förvaltningsrätten tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-02-28
Arbetsgivarens referensnummer: AD 2018/0139
Ansök här


Kontakt

Pia Espeland Nyhlén
Målkanslichef
031-732 73 93

Petronella Wacker
HR-specialist
031-732 70 74

Kristina Veress Hagmar (Saco-S)
Föredragande jurist
031-732 72 65

Denise Zetterström
Domstolshandläggare/ST
031 - 732 73 10


Övrigt

Är du notariemeriterad ber vi dig bifoga ditt notariebetyg.

Du söker genom att registrera din meritförteckning och ditt personliga brev i systemet. Vi tar inte emot ansökningar via mail eller post.

Vi använder oss av testning som en del i urvalsprocessen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Förvaltningsrätten i Göteborg

Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största förvaltningsdomstolar med drygt 350 medarbetare. Målet för vår verksamhet är att ge medborgare och parter en rättvis prövning och vårt uppdrag är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter effektivt och med hög kvalitet. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar.

Domstolen har sex dömande avdelningar där var och en av dessa har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migrationsrätt, skatterätt eller socialförsäkringsrätt. På varje dömande avdelning finns ett målkansli. Domstolen har också en administrativ avdelning som består av det administrativa kansliet, enheten för registratur och arkiv samt enheten för service och säkerhet.

Nu söker vi dig som vill arbeta i en av vårt samhälles viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor. Trivs du i en föränderlig miljö med en värdegrund som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? Vill du bidra till och delta aktivt i förvaltningsrättens fortgående kvalitets- och utvecklingsarbete?

Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete i en av Sveriges största domstolar. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Balans mellan arbete och fritid är en viktig förutsättning för att trivas och må bra.

Förvaltningsrätten är centralt belägen med moderna och ljusa lokaler vid Heden i Göteborg.