JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Föredragande jurist

Arbetsuppgifter

Anställningen innebär renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter. Det handlar om att förbereda mål för avgörande genom att göra rättsutredningar, föredra och skriva förslag till domar och beslut och att delta som protokollförare vid muntliga förhandlingar. Du arbetar tillsammans med domstolens domare och ingår i ett arbetslag av föredragande jurister. Som föredragande jurist har du också möjlighet att specialisera dig inom ett eller flera områden och erbjuds goda möjligheter till individuell kompetensutveckling.

Förvaltningsrätten bedriver ett ständigt pågående kvalitets- och utvecklingsarbete. Det finns också möjlighet för dig att delta i det arbetet.


Kvalifikationer

Du ska helst vara jur. kand. och notariemeriterad. Även utan juridisk examen kan du ha fått relevanta kunskaper om de rättsområden som förvaltningsrätten arbetar med.

Arbete med, och kunskaper om skatt är särskilt meriterande.

Du är självständig och resultatinriktad och har en god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt. Du har också lätt för att samarbeta. Förvaltningsrätten eftersträvar mångfald bland personalen både när det gäller kön och kulturell bakgrund.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse. 6 månaders provanställning.

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-02-25
Arbetsgivarens referensnummer: FJO 2018/14

Ansök via epost till:
ann-charlotte.steen@dom.se

Kontakt

Birgitta Holmgren
Lagman
036-15 66 17
birgitta.holmgren@dom.se

Eva Johnsén
Föredragande jurist
036-15 66 26
eva.johnsen@dom.se

Sanna Grandt
ST-ombud
036-15 66 43
sanna.grandt@dom.se


Övrigt

Ansökan, meritförteckning och löneanspråk senast den 11 februari 2018

Ange diarienummer: FJO 2018/14

Ansök via e-post till:

ann-charlotte.steen@dom.se

Ansökan kan också göras via post till:

Förvaltningsrätten i Jönköping

Att: Ann-Charlotte Steen

Box 2201

550 02 Jönköping

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Förvaltningsrätten i Jönköping

Förvaltningsrätten är en allmän förvaltningsdomstol som avgör tvister mellan enskilda och statliga eller kommunala myndigheter.

Förvaltningsrätten har drygt 55 anställda, cirka 45 jurister och ca tio domstolshandläggare. Verksamheten finns i en modern domstolsbyggnad vid Munksjön i Jönköping.

Förvaltningsrätten i Jönköping är en domstol som arbetar mycket med arbetsmiljö och organisationsfrågor. Målet är en domstol som ständigt arbetar med att utveckla arbetsformerna med renodlade yrkesroller i arbetslag och ökad specialisering. Vi har också fokus på ett kvalitetsarbete för att leva upp till de krav som medborgarna ställer på oss.