JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Haparanda tingsrätt söker två rådmän varav en i eventuell succession

Arbetsuppgifter

Haparanda tingsrätt, som är en av landets minsta, är en modern domstol som präglas av lagarbete och som uppfyller samtliga verksamhetsmål. Tingsrätten har 13 anställda, varav tre ska vara ordinarie domare. Haparanda tingsrätt är organisatoriskt uppdelad i en gemensam brottmålsenhet, tvistemålen och ärendena lottas på tre rotlar som de ordinarie domarna ansvarar för. Det innebär bl.a. att varje domare ansvarar för sina egna tvistemål och att brottmålen bereds i en beredningsorganisation. Målen vid tingsrätten är ganska typiska för en tingsrätt även om inslaget av dispositiva tvistemål är relativt stort. Arbetet är stimulerande, utvecklande samt ställer krav på självständighet och personlig integritet. En stor andel finsktalande personer förekommer i målen och näst intill hela kanslipersonalen behärskar också finska.


Kvalifikationer

Du som söker ska vara en skicklig jurist med god analytisk förmåga och hög arbetskapacitet. Du ska vidare har ett intresse för att utbilda våra notarier och övrig beredningspersonal.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.

Tingsrätten strävar efter en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt.
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 2
Två anställningar varav en i eventuell succession.

Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-04-02
Arbetsgivarens referensnummer: 23-2018

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Agneta Karlsson
Lagman
0922-281 13
agneta.karlsson@dom.se

Siv Engström
Chefsadministratör
0922-281 10
siv.engstrom@dom.se

Annika Nilsson (Saco-S)
Rådman
0922-281 05
annika.m.nilsson@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Till bemannings- rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Haparanda tingsrätt

Haparanda tingsrätt är en av tre tingsrätter i Norrbottens län. Domsagan innefattar Haparanda, Kalix, Pajala, Överkalix och Övertorneå kommuner och är den ostligaste i landet. Tingsrätten, som årligen avgör omkring ettusen mål och ärenden, har kansliort i Haparanda och tingsställe i Kalix. Totalt bor drygt 40 000 personer inom domsagan. Kommunen erbjuder fri barnomsorg och fastighetspriserna är relativt låga.

Tingsrättens lokaler i både Haparanda och Kalix har genomgått betydande ombyggnationer 2013 och lokalerna uppfyller högt ställda krav på säkerhet, tillgänglighet och trivsamhet. Lokalerna i Haparanda ligger vackert precis invid Torneälv. Hela personalen är mycket engagerad i utvecklings- och förändringsarbete, liksom arbete med bemötandefrågor, vilket bland annat har lett till ett allt mer moderniserat arbetssätt med utökat utnyttjande av modern teknik.