JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Säkerhetsspecialist inom informationssäkerhet

Arbetsuppgifter

Vill du ha ett utmanande och spännande och ständigt högaktuellt arbete där du har en central roll i samordningen av Sveriges Domstolars informationssäkerhetsarbete för 80-talet myndigheter, då kan detta vara ett jobb för dig!

Tillsammans med vår informationssäkerhetschef och säkerhetsspecialist kommer du att arbeta med en stor bredd av uppgifter inom informationssäkerhet, exempelvis vara delaktig i att utforma kravnivåer inom informationssäkerhet, planera och genomföra granskningar och delta i olika projekt, leda workshops, genomföra logganalyser samt hantera ärenden inom IT-forensik.

Som säkerhetsspecialist arbetar du på en strategisk nivå med informationssäkerhetsfrågor, men även operativt vid särskilda händelser. Du ger råd och stöd, hanterar information, är delaktig i utbildningsinsatser och medverkar i att ta fram rapporter, PM, riktlinjer och informationsmaterial. I arbetet ingår även samverkan, såväl internt inom Domstolsverket som mot Sveriges Domstolar. Även extern samverkan med övriga myndigheter inom rättskedjan ingår i arbetet. Du är även delaktig i säkerhetsenhetens utveckling och effektivisering av arbetsrutiner och arbetsformer.


Kvalifikationer

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med lämplig inriktning mot beskrivna arbetsuppgifter inom området alternativt flerårig erfarenhet inom området. Du har flera års erfarenhet av informationssäkerhetsarbete, med god förståelse främst inom teknisk informationssäkerhet men även kännedom om administrativ informationssäkerhet. Du har kunskaper och erfarenhet kring utredningsarbete inom IT-forensik och logganalys. Du har god förståelse och kunskaper om intrångshantering och skadlig kod. Om du är certifierad CISSP, CISA, CEH eller liknande är detta meriterande.

Som person har du en hög servicenivå, tar egna initiativ och är van att arbeta både självständigt och i team. Arbetet ställer krav på att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du arbetar strukturerat men har också förmågan att hålla huvudet kallt när det hettar till. Ansvarskännande, en hög personlig mognad och ett gott omdöme är andra viktiga egenskaper. Du är bekväm med att tala inför grupp, hålla presentationer och genomföra workshops.

Självklart har du också ett förhållningssätt som bidrar till trivsel och utveckling. Du ställer dig också bakom vår värdegrund – lyhördhet, återkoppling, arbetsglädje och helhetssyn.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-02
Arbetsgivarens referensnummer: 0257-2018
Ansök här


Kontakt

Anita Kihlström Svensson
Enhetschef
0732-807883
Anita.KihlstromSvensson@dom.se

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036- 15 53 63


Övrigt

Anställningen är säkerhetsklassad varför du måste vara svensk medborgare. Detta innebär att en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Provanställning på sex månader kan bli aktuellt.

Placeringsort i Jönköping. Det ingår resor i tjänsten

I rekryteringsprocessen kommer tester inom läs- och skrivförståelse samt analytisk förmåga att genomföras.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Domstolsverket

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar. I Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i Jönköping där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Avdelningen för säkerhet och service ansvarar för att förse Sveriges Domstolar med ändamålsenliga och säkra lokaler med modern teknisk utrustning. Säkerhetsenheten är en av fyra enheter på avdelningen och arbetar med frågor inom personsäkerhet och informationssäkerhet.