JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Umeå tingsrätt söker administratör

Arbetsuppgifter

Som administratör blir du en del i domstolens enhet för administration och service. Enhetens arbetsuppgifter är mycket varierande och du förväntas bidra med vad du kan i den dagliga verksamheten.

Du kommer främst att jobba med fakturaregistrering och bokföring i Agresso, kassahantering samt hantering av ansökningsavgifter. I arbetet ingår arbete med uppföljning och prognostisering i domstolens budget.

Vidare kommer du att svara för intern lönehantering samt för registrering och granskning av olika ersättningar. Du ansvarar också för daglig administration av domstolens nämndemän och sakkunniga ledamöter.


Kvalifikationer

Du har lägst 3 årig gymnasieutbildning med någon form av eftergymnasial utbildning i ekonomi eller liknande ekonomisk påbyggnad samt några års yrkeserfarenhet, gärna från statlig verksamhet. Du har goda datakunskaper och en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du är noggrann, flexibel och tar egna initiativ, ser möjligheter och vill vara med och driva utveckling. Du har lätt för att samarbeta och kan arbeta självständigt såväl som i team. Du är dessutom ansvarsfull, har hög servicekänsla och kan hantera stressiga situationer.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tjänsten är tillsvidare och inleds med 6 månaders provanställning.
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning tillämpas och löneanspråk bör anges i ansökan.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-04
Arbetsgivarens referensnummer: A754522
Ansök här


Kontakt

Jörgen Vikström
Chefsadministratör
090-17 21 03
jorgen.vikstrom@dom.se

Lena Hedin
Domstolshandläggare
090-172124
lena.hedin@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Umeå tingsrätt

Vid Umeå tingsrätt handläggs brottmål, tvistemål, domstolsärenden och konkurser. Umeå tingsrätt är en av fem tingsrätter i landet som även är mark- och miljödomstol. Mark- och miljödomstolen handlägger miljömål, fastighetsmål och plan- och byggmål. Tingsrätten har cirka 60 anställda.

Tingsrättens enhet för administration och service ansvarar för personaladministration, ekonomiadministration, arkiv, domstolsservice, ordnings- och säkerhetsfrågor, administration kring nämndemän och särskilda ledamöter, expeditionsvaktgöromål, bibliotek samt andra administrativa ärenden.