JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Vänersborgs tingsrätt söker registrator

Arbetsuppgifter

Som registrator ingår du i ett registratorsteam på den administrativa enheten. Du kommer att ha en nyckelroll i hanteringen av inflödet av mål till tingsrätten och delar på arbetet med att registrera tingsrättens alla måltyper.

Som registrator företräder du tingsrätten och ansvarar för öppning av post, registrerar och lägger upp inkommande mål och ärenden i tingsrättens målhanteringssystem. Många av målen kommer in elektroniskt och du övervakar tingsrättens målhanteringssystem och registratorsbrevlådor för inkommande e-post och mål under hela dagen.

Arbetet innebär dels interna kontakter med de dömande avdelningarna och dels externt genom att besvara och hantera frågor från parter, allmänhet, journalister och myndigheter. Du arbetar i en händelserik arbetsmiljö, ofta i ett högt tempo. Vid behov kan även andra arbetsuppgifter på den administrativa enheten ingå, som t.ex. bemanning i tingsrättens reception, visst arkivarbete och beslut angående utbetalning av vittnesersättningar.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är strukturerad, ansvarstagande och noggrann. Du har en utpräglad känsla för service och trivs i en roll med stor variation i både tempo och arbetsbelastning. Du är effektiv och flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och att prioritera och omfördela arbetsuppgifter beroende på hur arbetsdagen ser ut. Eftersom tempot stundvis är högt på registraturen, ser vi att du är stresstålig och har en förmåga att bibehålla ett gott bemötande även under stress. Vidare är du en person med ett gott omdöme som har lätt för att samarbeta och som trivs med att vara en del av ett arbetsteam.

Du har avslutad gymnasieutbildning och minst ett års arbetslivserfarenhet från arbete inom service och/eller administration. Det är meriterande med kunskap och erfarenhet av tingsrättens måltyper samt kännedom om offentlighets- och sekretesslagstiftning. Du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift och vi förutsätter att du är en van datoranvändare med goda IT-kunskaper som ser dator och e-post som naturliga arbetsverktyg. Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Tingsrätten eftersträvar mångfald avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tingsrätten tillämpar sex månaders provanställning.
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: En eller flera

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-23
Arbetsgivarens referensnummer: TVB 2018/60
Ansök här


Kontakt

Petra Almqvist
Chefsadministratör
0521-27 03 03

Syleme Batusha
Registratorsamordnare
0521-27 03 16

Marie Lindquist, (ST)
Administratör
0521-27 02 85


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Vänersborgs tingsrätt

Vänersborgs tingsrätt är en modern arbetsplats med centralt och vackert belägna lokaler i Vänersborg, med goda pendlingsmöjligheter t.ex. från Göteborg. Tingsrätten har idag omkring 90 anställda som är indelade på tre dömande avdelningar och en administrativ enhet. Avdelning 1 är en allmän avdelning som handlägger brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden. Avdelningarna 2 och 3 är mark- och miljödomstol som handlägger bl.a. frågor om tillstånd till miljöfarlig verksamhet och vattenverksamhet, VA-mål och fastighetsmål som har överklagats till domstolen från Lantmäteriet samt överprövar beslut från länsstyrelse och kommun i bl.a. frågor som rör miljöbalken och plan- och bygglagen. Tingsrättens domsområde för frågor som hör till den allmänna avdelningen är Bengtsfors, Dals-Eds, Färgelandas, Melleruds, Vänersborgs, Åmåls, Lilla Edets och Trollhättans kommuner. Mark- och miljödomstolens domsområde är Hallands, Västra Götalands och Värmlands län samt kommunerna Askersund, Degerfors, Hällefors, Karlskoga och Laxå. För mer information om tingsrätten och mark- och miljödomstolen kan du besöka

www.vanersborgstingsratt.domstol.se